dissabte, de setembre 29, 2007

Volant per l'espai


Bruce McCandless II va establir un rècord al separar-se uns cent metres de la bodega de càrrega del transbordador espacial Challenger. En aquesta fotografia podem veure a l'astronauta utilitzant una Unitat de Maniobra Pilotada (o MMU, de les seues inicials en anglés), que permet flotar lliurement a l'espai. McCandless i Robert Stewart, tots dos astronautes de la NASA, van ser els primer humans en realitzar un passeig espacial sense ancoratges. Aquesta fita va succeir durant la missió 41-B del transbordador espacial l'any 1984 .

El funcionament de les MMU es basa en soltar raigs de nitrògen, i el seu ús s'amplia al llançament i la recuperació d'alguns satèl·lits. El seu pes en la superfície de la Terra arriba a 140 kg, però (igual que qualsevol altra cosa) a l'entrar en òrbita es torna lleuger com una ploma. Tanmateix, a partir de l'accident del Challenger l'any 1986, les MMU foren substituïdes per motxilles de propulsió SAFER.

Crèdits: STS-41B, NASA

via: observatorio.info

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mirant, mirant per el teu blog, he trobat aquesta secció d'astronomia. M'encanta l'astronomia! Tot i ser de lletres és l'única ciència que m'interessa. La foto és molt maca. Quina impressió no! Estar allà enmig de la foscor i veure la Terra sota els teus peus...

Unknown ha dit...

M'has fet recordar que tenia una altra imatge que em va agradar molt per publicar.
Io: Lluna Sobre Júpiter
Les mides de Júpiter sempre impressionen quan el poses al costat de qualsevol altre cos.