dijous, de setembre 20, 2007

Jpod

Jpod. Douglas Coupland.
Bloomsbury Publishing. ISBN 978-1-59691-104-8. Anglés.

Ethan Jarlewksi i cinc companys de feina, els cognoms dels quals tots comencen per 'J', estan atrapats en jPod. jPod és un departament sense sortida d'una companyia de disseny jocs a Vancouver (Canadà).

Els sis treballadors s'enfronten diàriament a les forces que defineixen la nostra era: pirateria global, personal de màrqueting idiota, gent traficant, el renaixement de la Xina, plantacions de marihuana, i les cendres del somni tecnològic dels 90.

L'univers de tota aquesta gent és amoral i desvergonyit. Els personatges són una creació de la seua era. Tot el món relacionat amb Ethan, el protagonista, sembla que habite en una zona gris. Ningú s'escapa, ni tan sols els seus benvolguts pares ni, fins i tot, el propi Douglas Coupland com a personatge de la novel·la.

El llibre està ple de jocs de paraules difícils d'entendre però així i tot arribes a agafar l'ambient general de l'obra. L'estil de Coupland d'incloure diverses tipografies i missatges que semblen no tindre res a veure amb el desenvolupament de l'obra també és present ací.

La veritat és que no m'ha agradat tant com Microserfs però és un bona actualització i complement d'aquella mítica novel·la. Recomanaria la seua lectura però sols després d'haver llegit Microserfs.


Cinqué llibre de 2007

Llibres 2007
  1. Dublineses
  2. Esmond en la India
  3. Primera nieve en el monte Fuji
  4. Kafka on the Shore