dijous, de setembre 13, 2007

Kafka on the Shore

Kafka on the Shore. Haruki Murakami.
Alfred A. Knopf. ISBN 1-4000-4366-2. Anglés.

La novel·la es basa en dos personatges les vides dels quals estan unides, tal com ens assabentem al llarg del relat. Un adolescent de 15 anys que fuig i busca sa mare i la seua germana, i un vell idiota que pot parlar amb els gats.

El relat és d'aquestos en que en capítols alternatius es van desenvolupant dues trames aparentment no relacionades, però que molt al final convergeixen.

Al començament la vaig trobar interessant però poc a poc va anar caient en una sèrie de misteris que generen suspens, però que al final no aporten gran cosa a la història. El món que crea en aquesta novel·la Murakami és massa fantàstic, portant fins a l'absurd les més que inesperades reaccions dels personatges davant els fets que els passen.

De la part fantàstica alguna de les millors coses són les converses amb els gats però el tema del personatge del Colonel Sanders (el del logo Kentucky Fried Chicken) sembla un pèl forçat, així com també el personatge de Johnnie Walker, l'assassí de gats per divertiment.

La veritat és que aquesta novel·la ha esta una decepció després d'haver llegit "Tòquio Blues" (Norwegian Wood) i haver-la trobada tan agradable i propera. Pel que he llegit totes les novel·les d'Haruki Murakami tenen un component fantàstic semblant al d'aquesta "Kafka On The Shore", així que trobe que serà l'última novel·la d'aquest autor que llegiré, llevat que en trobe alguna que diguen que s'assemble a "Tòquio Blues". Com deis Borges "Hay tanto que leer".


Quart llibre de 2007

Llibres 2007
  1. Dublineses
  2. Esmond en la India
  3. Primera nieve en el monte Fuji

3 comentaris:

qdony ha dit...

És curiós, a mi és una de les que més m'ha agradat. Sobretot després de EL PÁJARO QUE DA CUERDA AL MUNDO.

Miquel

Unknown ha dit...

Hi ha d'haver tota classe de gustos en literatura sinó tots llegiríem el mateix. Murakami escriu molt bé però aquesta novel·la no em va acabar d'enganxar. Molt millor 'Norwegian Wood' i pel que he llegit aquesta és una novel·la singular dintre de la seua obra.

qdony ha dit...

Tens tota la raó en les 2 coses: hi ha d'haver tota classe de gustos i Norwegian Wood és millor novel·lar ;-)