dimarts, de setembre 18, 2007

Address Unknown

Address Unknown [Suchwiin bulmyeong] (2001) de Ki-duk Kim

En la sisena pel·lícula de Ki-duk Kim, o Kim Ki-duk segons s'interpreten els noms coreans, trobem la mateixa cruesa que en la resta de la seua filmografia. Va ser una pel·lícula que va participar en el Festival de Venècia l'any 2001.

La pel·lícula està situada en un entorn rural de Corea del Sud prop d'una base militar nord-americana i està basada en experiències pròpies del director i d'aquells que tenia al seu voltant.

Els personatges només busquen un poc d'amor però sempre hi ha alguna cosa que els impedeix trobar-lo. La mare que va tindre un fill amb un soldat americà al que intenta contactar sense èxit, el fill que es sent desplaçat pel fet de ser un mestís, el nuvi de la mare que mata gossos sense pietat per a vendre la seua carn, la xica amb un ull malalt que abusa sexualment del seu gosset, el soldat americà que pren LSD i estranya la seua pàtria, tots personatges sense eixida. És molt difícil empatitzar amb ells.

El títol fa referència al segell que ve imprés en les cartes que envia la mare al pare del mestís quan li les tornen perquè no poden trobar el destinatari en el EEUU.

La pel·lícula s'obri amb un cartell dient que durant el rodatge no s'ha ferit cap animal. El que jo pense és que l'únic que resulta ferit és l'espectador durant la projecció.

Tot acaba amb una pena i una devastació tremendes.

Com quasi totes les pel·lícules de Ki-duk Kim la considere de visió recomanable. 7 sobre 10.

Cinquena pel·lícula de 2007.

Pel·lícules 2007
  1. Joyeux Noël
  2. Bad Santa
  3. Azuloscurocasinegro
  4. Next of kin