diumenge, de setembre 23, 2007

Sherlock Holmes a la xarxa

La veritat és que no havia llegit quasi res de Sherlock Holmes fins que em vaig trobar en un país estranger, amb un accés limitat a llibres en anglés i molt poc on triar. Però haig de dir que em va agradar molt llegir en aquells moments uns quants reculls d'històries de Sherlock Holmes. Ara 11 anys després em torne a creuar amb el detectiu londinenc en tres llocs més que interessants.


Primer, en castellà, tenim Sherlock-Holmes.es, un lloc que recull no sols les novel·les del famós detectiu, sinó també un bon nombre d'articles sobre les adaptacions al cinema o a la tv, bandes sonores i programes de ràdio, videojocs, notícies i fins i tot una enciclopèdia sherlockiana.

Segon, també en castellà, tenim Sherlock Holmes, novelas y relatos del famoso detective, una molt completa pàgina on són tots els relats en castellà. No sols es queda ací, sinó que també té relats escrits per altres autors amb Holmes com a protagonista.

I tercer, en anglés, tenim 221B Baker Street, paraules que de seguida ens porten a la memòria el més famós detectiu de la literatura: Sherlock Holmes. Encara avui pots passejar per aquest carrer de Londres i veure la porta de la casa on se suposa que van viure tants anys el Dr. Watson i el nostre home. Podem trobar un bon nombre d'il·lustracions clàssiques de Sidney Paget, grups de discussió i una multitud d'enllaços relacionats amb el personatge.

Recordeu també que actualment tenim un Sherlock Holmes televisiu que cada setmana ens porta un nou episodi que ens fa recordar les estructures que utilitzava Conan-Doyle en els seus relats del detectiu.

Via: Papel en blanco

2 comentaris:

Jose V. ha dit...

Molt bons llibres. A mi em van agradar molt, especialment les novel·les llargues.

Si voleu provar amb les històries curtes us recomane un parell ben curioses:

- El vampiro de Sussex
- El rostro amarillo

Bona lectura!

Unknown ha dit...

Jo recorde especialment:
El Sabueso de los Baskerville
Escándalo en Bohemia
El Carbunclo Azul
Los Planos del "Bruce-Partington"
El Constructor de Norwood

Però se'm fa difícil dir si recorde aquestos títols per haver-los llegit o per haver vist el capítol de la série de Granada TV que feien per TV3.