dimecres, de setembre 26, 2007

El Arco [Hwal]

El Arco [Hwal] (2005) de Ki-duk Kim

Un vell pescador viu en mig de la mar amb una xica a la que va recollir quan era menuda. El vell pescador espera que ella compleixca els 17 anys per tal de poder casar-se. Mentre, prepara l'aixovar i la protegeix contra els homes que venen a pescar al seu vaixell i intenten apropar-se massa a ella. La seua única forma de protegir-la és disparant un arc, un arc que també li serveix per tal d'endevinar el futur i com a instrument musical. Un dia un grup de pescadors arriba al vaixell i entre ells un jove universitari. El xic i la xica s'enamoren, i el vell pescador sap que el seu somni ha arribat a la fi.

És una de les pel·lícules més estètiques de Ki-duk Kim, on els diàlegs de veritat sobren. Els dos protagonistes principals no necessiten les paraules per tal de comunicar-se i només parlen els estranys que arriben al seu món. El únics escenaris de tota la pel·lícula són el vell vaixell de pesca i la mar blava.

Cine poètic en el seu estat més pur, encara que hi haja alguns contrapunts de violència. Per a veure després d'un dia de feina en el que has arribat al límit. 8 sobre 10.

Enllaç: El arco (Golem)

Sisena pel·lícula de 2007.

Pel·lícules 2007
  1. Joyeux Noël
  2. Bad Santa
  3. Azuloscurocasinegro
  4. Next of kin
  5. Address Unknown

2 comentaris:

Dani Coll ha dit...

Hola Miquel,

És una característica del cinema koreà, i en especial del Kim-ki-duk, posar l'èmfasi en l'aspecte visual dels seus films més que no pas en els diàlegs.

És una manera de veure el cinema que té els seus defensors i dretactors, però mai no decep.

A mi també em va agradar molt "Ferro 3" (3-Iron). On són ben poques les paraules que es poden sentir, però l'estètica i la poètica que desprèn la pel.lícula
és molt gran.

Salutacions.

Unknown ha dit...

Encara em queden algunes pel·lícules de Kim Ki-duk per a veure. Intentaré anar fent entrades de les que vaja veient en un futur i de les que ja he vist. Del que s'està fent en el món del cinema em sembla que el que fa Kim Ki-duk és del més interessant.