dijous, de novembre 01, 2007

Meravelles Valencianes

El club de viatges Fil-per-randa organitza l'elecció de les set meravelles valencianes, amb la col·laboració d'altres entitats.

El dia 20 d'octubre de 2007 d'octubre al Monestir de Sant Miquel i els Reis va tindre lloc una reunió per tal de conformar la llista definitiva de candidates a ser elegides com a Meravella Valenciana. Hi van participar professionals de prestigi, historiadors, biòlegs, arquitectes, directors de museus i gerents turístics, vinguts de quasi totes les comarques valencianes des de Morella a Alacant, passant per Llíria, Sagunt o Xàtiva i representant a 40 associacions diferents.

Els presents decidiren proposar 8 candidates per cadascuna de les següents seccions:
  • Esdeveniments culturals i patrimoni immaterial
  • Parcs i paratges naturals
  • Conjunts historicoartístics
  • Peces arqueològiques i obres d’art
  • Monuments naturals
  • Monuments arquitectònics històrics
  • Monuments arquitectònics moderns segle XX i XXI

Hui, 1 de novembre de 2007, comencen les votacions en les que pot participar-hi tothom que dispose d'una adreça electrònica. El 25 d’abril de 2008 es farà públic el llistat amb les 21 candidates més votades per a conformar el grup de les finalistes (3 per secció).

Es tancarà el programa amb l’elecció -entre les vint-i-una proposades- de les Set Meravelles Valencianes i es realitzaran tot un seguit de visites a les que hagen estat elegides col·locant una placa per tal de fer-la constar, com a Meravella Valenciana.

Així doncs teniu quasi sis mesos per tal de poder votar, però no ho deixeu per a última hora. Jo encara no sé quines seran les meues set Meravelles Valencianes. M'ho pensaré i us ho faré saber.

Enllaç: Meravelles Valencianes
Via: La quadrilla dels desgraciats

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla molt interessant i divertida aquesta proposta. A Mallorca es va fer una cosa similar fa uns mesos, però per els diaris. Va guanyar la Seu, com no! A veure què us surt a vosaltres. He mirat les propostes i n'hi ha moltes! Algunes sí, però altres no les identifico... :S

Unknown ha dit...

Les meues eleccions han estat:
El Sexenni de Morella
El Parc Natural de la Serra Calderona
El conjunt emmurallat de la ciutat de Morella
El Penó de la conquesta
Les pesqueres dels penya-segats de la Marina Alta
El Palau ducal de Gandia
L'Estació del Nord de València

Es pot votar una vegada al mes.