dijous, de novembre 08, 2007

Pel·lícules 2007: 01 a 10

Ara que ja he arribat a les 10 pel·lícules ressenyades ací enguany vaig a fer un petit resum de cadascuna d'elles per a que serveixca d'enllaç als posteriors posts de cinema que vaja fent, sinó la llista que pose al final de cada ressenya es farà interminable.

01 - 10

01. Joyeux Noël
Durant la I Guerra Mundial els soldats alemanys, escocesos i francesos en el front es deixen de matar el dia de Nadal, cantant nadales i jugant un partit de futbol.

02. Bad Santa
Una pel·lícula molt cínica on es desmunten totes les hipocresies nadalenques dels habitants d'USA. El Billy Bob Thornton fa un paper magnífic. Els diàlegs són d'aquestos que no t'esperes pel context de la pel·lícula.

03. Azuloscurocasinegro
Una pel·lícula que a mi m'ha semblat que va sobre la renúncia. El personatge de Quim Gutiérrez renuncia als seus somnis per quedar-se amb son pare en un ambient opressiu. Mentre, el seu germà viu la vida sense cap preocupació.

04. Next of kin
La història parla de les relacions familiars i de com es poden manipular fàcilment fent creure el que no és veritat. Un jove es construeix una nova família perquè no li agrada la que té fingint que és el fill que la nova família va donar en acollida perquè acabaven d'arribar d'un país estranger i no tenien diners.

05. Address Unknown
La pel·lícula està situada en un entorn rural de Corea del Sud prop d'una base militar nord-americana i està basada en experiències pròpies del director i d'aquells que tenia al seu voltant.

06. El Arco [Hwal]
Un vell pescador viu en mig de la mar amb una xica a la que va recollir quan era menuda. El vell pescador espera que ella compleixca els 17 anys per tal de poder casar-se.

07. Waking Life
Els somnis, què són? Un escapament de la realitat o la realitat mateixa?. Waking life segueix el somni d'un home i el seu intent per tal de diferenciar entre la vida conscient i el món dels somnis.

08. A Scanner Darkly
La pel·lícula conta una història d'identitat i decepció en un futura distopia (utopia negativa) on la gent és constantment monitoritzada mitjançant tecnologia avançada, tot això enmig d'una epidèmia d'addicció a les drogues.

09. Fast Food Nation
Fast Food Nation és un film polític basat en el best seller d'Eric Schlosser que investiga la influència que té a nivell domèstic i a nivell mundial la indústria nord-americana de menjar ràpid.

10. Mataharis
Carmen, Inés i Eva són detectius privats però no porten barret ni pistola, sinó que fan la compra, canvien bolquers i tracten de mantindre una parella.