dimecres, de novembre 28, 2007

4a Volta a les Pedanies - Muro

Aquest diumenge passat, 25 de novembre, va tocar una excursió a les pedanies de Muro. L'eixida estava programada per a les 08.30 h a la porta del Poliesportiu però com que vàrem arribar 15 minuts tard (1 hora de viatge des d'Ondara) no anàrem a l'eixida sinó que ens afegirem a la pedania de Benàmer.


El centenar de persones que participaven en la volta ja havien passat per la pedania d'Alqueria Jordà i a les 09.05 h arribaven a Benàmer, on ens els trobàrem. A partir de Benàmer ens dirigirem per camins i sendes cap a Setla de Nunyes, on arribàrem una hora després. En alguns trams coincidirem amb el PR-V 184 que serveix per a pujar al Benicadell. Ara ja només quedava arribar a Turballos fent una volta més gran que la que en realitat era necessària per tal d'arribar-hi.

Una hora després, cap a les 11.00 h, arribàvem a Turballos on hi havia preparat un esmorzar per als participants. Hi havia coques de tomaca, verdures i salades, a més de papes, olives i per a beure cervesa i refrescs. També ens donaren una samarreta commemorativa de l'esdeveniment. Després d'estar caminant dues hores es va agrair aquest avituallament.


El poble de Turballos és un poble bastant singular, un poble desmilitaritzat i desnuclearitzat, on viu una comunitat de persones amb maneres de pensar alternatives. Una comunitat autosuficient, conseqüent amb els seus principis, que no consumeix energia elèctrica provinent de cap central nuclear, que cultiven la terra, produeixen l'oli, el sabó, conserves, la roba amb els seus telers, el pa del seu forn, treballen la fusta i crien gallines, ruques i titots.

Després d'esmorzar tornàrem al poble de Muro on estàvem una hora després per tal d'agafar el cotxe i tornar a casa. La tornada la vàrem fer per Planes, La Vall de Gallinera i Pego. Per ací ens va costar quasi una hora i mitja arribar a Ondara.

Més fotografies de l'excursió al set sobre aquest esdeveniment en el meu compte de flickr. Em vaig deixar la càmera amb les presses i per tant les fotos són del meu telèfon mòbil Sony-Ericsson k800i.