dimecres, de novembre 07, 2007

Vietnam - Huế - Dia 11

DIA 11

Visita a la ciutat de Huế. Ja era divendres 12 de maig.

Huế sempre ha estat un important centre d'activitat política, innovació cultural, amb un moviment religiós important i un centre educatiu de referència, sense parlar de que té una cuina molt apreciada en la resta de Vietnam.

La parada obligatòria a Huế passa per la visita a la Ciutadella, i cap ací ens vàrem dirigir just després de desdejunar en el nostre hotel. Com a la resta del viatge a Vietnam no pensàrem en agafar cap taxi per tal d'arribar a la nostra destinació i ens férem a peu el trajecte de poc més d'un kilòmetre que ens separava d'una de les entrades. Així que vàrem creuar el riu del Perfum per un pont que semblava interminable.



Quan arribàrem a un dels ponts d'accés, després de jugar amb el trànsit que hi havia a l'altre costat del riu, el creuàrem i ens disposàrem a explorar aquest complexe que té més de 10 km de perímetre, rodejats per un fossar amb 10 entrades diferents amb els seus ponts corresponents.


Només entrar ens trobarem amb la Torre de la Bandera, amb els seus 37 metres d'alçada, una torre emblemàtica de la ciutat i que durant la Guerra de Vietnam va anar canviant la bandera que hi onejava segons qui tenia el control de la ciutat.


Ací ens podem trobar el Complexe Imperial, una ciutadella dintre de la Ciutadella, on ja es demana una entrada per tal de poder accedir. Nosaltres vàrem pagar la nostra entrada i veient com era de gran el complexe, i que fins i tot amb la guia ens costaria bastant d'aconseguir fer un recorregut coherent, ens vàrem afegir a un grup de turistes xinesos i amb la seua ajuda i el nostre llibre de Lonely Planet vàrem fer una més que acceptable visita al complexe.



Per tal d'acabar el dia anàrem a fer una visita a uns llacs que hi ha al nord del Complexe Imperial i després visitàrem el Museu de les Arts, on ens feren posar-nos unes fundes per a les sabates per tal de no fer malbé el terra de fusta. En aquest museu es pot trobar ceràmica, mobles i roba que una vegada va ser utilitzada pels emperadors.

El dia va acabar amb un sopar d'aquestos que féiem a les set de la vesprada i cap a les nou a retirar-se que a l'endemà ens en anàvem cap a Hanoi.


Entrades relacionades: