dissabte, de novembre 03, 2007

Fast Food Nation

Fast Food Nation (2006) de Richard Linklater

Fast Food Nation és un film polític basat en el best seller d'Eric Schlosser que investiga la influència que té a nivell domèstic i a nivell mundial la indústria nord-americana de menjar ràpid.

Big One és la nova i rentable hamburguesa de la cadena de restaurants de menjar ràpid Mickey's. Però hi ha alguna cosa estranya en la carn. Don, un empleat de l'empresa, s'ha d'encarregar de la investigació de la planta de processat d'on eixen les hamburgueses, després que un dels alts directius li diu que han trobat 'merda' (literalment) a la carn. Les instal·lacions, que semblen netes i eficients, amaguen el que passa en realitat.

Quan arriba al poble on està la planta de processament va fent un recorregut per tots els actors que intervenen en que de la planta eixquen les hamburgueses congelades: el ramader, l'encarregat de la planta, els treballadors de la planta (normalment immigrants i un pèl massa simplificats per Linklater), els estudiants ecologistes que treballen a temps parcial en una tenda de la cadena Mickey's,... Aquest intentar mostrar totes les opinions des d'un punt de vista asèptic per part de Don fa que de vegades el protagonista semble més un notari que no una persona implicada en el tema. Ell desitjaria vendre un producte de bona qualitat però al final dubta de tot el que li van contant.

Ens trobem amb una pel·lícula d'aquestes de les que els mitjans de comunicació ho tenen fàcil per a parlar, amb un tema que interessa i la presència d'actors com Ethan Hawke, Bruce Willis, Rosanna Arquette, Gregg Kinnear o Kris Kristofferson, en intervencions més o menys extenses.

L'obra enllaça en el tema amb Super Size Me de Morgan Spurlock encara que Fast Food Nation no té el component documental que tenia la de Spurlock. Si t'agafes una vesprada lliure i mires les dues pel·lícules seguides segur que no tornes a menjar mai més en la vida en una cadena de menjar ràpid.

Bona realització però res que sorprenga. 65 sobre 100.

Novena pel·lícula de 2007.

Pel·lícules 2007
  1. Joyeux Noël
  2. Bad Santa
  3. Azuloscurocasinegro
  4. Next of kin
  5. Address Unknown
  6. El Arco [Hwal]
  7. Waking Life
  8. A Scanner Darkly