dissabte, de novembre 17, 2007

L'Almodí Cor de Cambla - Festival Internacional d'Orgue - Pedreguer

Ahir, divendres 16 de novembre, a l'Esglesia de la Santa Creu de Pedreguer va tindre lloc el concert de l'Almodí Cor de Cambra on ens proposaren una selecció d'obres per a cor i orgue dels s. XVIII, XIX i XX, dels autors G.F. Haendel, C. Franck, G. Fauré i M. Lauridsen. Arturo Barba estigué a l'orgue i Óscar Payá a la direcció d'aquesta agrupació coral formada per nou joves coristes valencians juntament amb les veus de l'orgue.

L'Almodí Cor de Cambra es va fundar l'any 2002. Els seus membres tenen una àmplia experiència coral com a components i/o col·laboradors de diverses agrupacions musicals de renom a la Comunitat Valenciana, com el Cor de la Generalitat Valenciana, el Coro Catedralicio de València, l’Orfeó Universitari de València, l’Orfeó Valencià Navarro Reverter, el Orfeón Manuel Palau, el Cor de Cambra Amalthea, el cor Cantollano… així com d'altres agrupacions a Espanya com l’Orfeón Donostiarra, el Cor La Stigia (Salamanca), la Coral Universitat de les Illes Balears, el Coro Universitario de Salamanca, el Grup Vocal Mater Saule (Madrid), etc.

Aproximar l'orgue a la màxima quantitat d'audiència amb exigents criteris artístics, és un dels objectius que sempre s’ha proposat el Festival Internacional d'Orgue de Pedreguer. Aquest festival prestigia la vila de Pedreguer, portant així el seu nom com a referència en tots els festivals més importants de música clàssica, en l'àmbit estatal. L'orgue de l'Església de la Santa Creu va ser inaugurat el juliol de 1997, dissenyat per Simon Platt i el mestre orguener Gerhard Grenzing.

Aquesta ha estat l'onzena edició del Festival Internacional d'Orgue de Pedreguer i ha acabat amb aquesta actuació després de cinc concerts més durant els mesos d'octubre i novembre.