dilluns, de novembre 05, 2007

Arròs a Banda

INGREDIENTS
(4 persones)

  • 400 gr d'arròs (100 gr per persona)
  • 1/2 kg de morralla
  • 1 os de mero
  • 1 tros de rap
  • Gambes
  • 1 sépia
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • Un gotet d'oli
  • 1 litre i mig d'aigua
  • 2 dents d'all, julivert
  • 2 fulles de llorer, pebre-roig
  • Safrà, sal

COM ES FA?
Amb la morralla, l'os de mero i el tros de rap, preparem el brou afegint un poc de ceba, les fulles de llorer i un pessic de sal. En una paella sofregim les gambes i les reservem. Amb el mateix oli sofregim la sépia a trocets, la ceba, la tomaca, els alls, el julivert i el pebre-roig. Una vegada sofregits, abocarem l'arròs i mesclarem amb el sofregit.
Afegirem l'aigua i el safrà. Quan l'arròs estiga quasi cuit (uns 16-17 minuts) incorporarem les molletes de peix i les gambes.
Aquesta recepta pot servir per a fer fideuà, canviant l'arròs per fideus.

Ahir, diumenge, vàrem dinar aquest plat i pels comentaris de tots els implicats sembla que no va eixir gens malament.

Via: Receptari de cuina tradicional - Associació de dones de Bellreguard

4 comentaris:

miq ha dit...

Queda apuntada la recepta!
Moltes gràcies.

En faré una adaptació aquí a Nova York. Tot s'ha de dir, que a la meva família som arrossaires des de fa (almenys) cinc generacions. El meu pare és nascut a València. I la recepta familiar de la paella ha creuat l'Atlàntic.

miq ha dit...

Per cert Miquel, quina bona cara que fa!

msolde ha dit...

Dels tres que en vam menjar tots li vam donar un 9 almenys. Intentem fer cuina d'ací però es fa difícil amb el ritme d'entre setmana, per això els caps de setmana ens hi dediquem més.

miq ha dit...

Ben fet! On hi hagi un bon arròs, tota la resta sobra.