dimarts, de novembre 06, 2007

Mataharis

Mataharis (2007) de Icíar Bollaín

Carmen, Inés i Eva són detectius privats però no porten barret ni pistola, sinó que fan la compra, canvien bolquers i tracten de mantindre una parella. Mentre treballen esbrinant secrets aliens, les tres descobriran que hi ha mentides pròpies que no han sabut veure i veritats que es millor no descobrir. Segons la directora, Icíar Bollaín, Mataharis neix de la idea de parlar una altra vegada d'home i dones, de les seues relacions i del que les fa perdurar, quelcom tan fràgil i tan fort com és la confiança.

Les tres històries tenen com a nexe d'unió el despatx de detectius on les tres dones treballen. Les històries que Bollaín ens conta d'Inés (María Vazquez) i d'Eva (Naywa Nimri) es sostenen bastant bé però la història de Carmen (Nuria González) peca de ser massa esquemàtica. No sempre es fàcil transmetre un missatge mitjançant una història sense que quede massa evident el que volies contar.

Una de les primeres coses que vaig pensar quan va aparéixer el personatge d'Inés va ser que l'actriu tenia un paregut físic impressionant amb la directora. Més jove que la realitzadora i més bonica però amb un aire que ens recorda les primeres pel·lícules de la directora com a actriu, ara que justament està en els 40 anys.

La banda sonora de l'argentí Lucio Godoy també és un aspecte positiu a tindre en compte en aquesta pel·lícula. La música acompanya molt bé a les històries i es nota que està feta per una persona que s'ha criat veient pel·lícules amb bones bandes sonores.


Aquesta no serà una pel·lícula que tinga un impacte en el mitjans de comunicació com l'anterior 'Te doy mis ojos" (2003) però es una més que acceptable continuació de la carrera cinematogràfica d'Íciar Bollain. Esperem obres interessants d'ella per a un futur. 70 sobre 100.

Desena pel·lícula de 2007.

Pel·lícules 2007
  1. Joyeux Noël
  2. Bad Santa
  3. Azuloscurocasinegro
  4. Next of kin
  5. Address Unknown
  6. El Arco [Hwal]
  7. Waking Life
  8. A Scanner Darkly
  9. Fast Food Nation

2 comentaris:

Dani Coll ha dit...

Hola Miquel,

No l'he vista però sembla interessant.

Me l'apunto per veure.

Gràcies per la recomanació.

Unknown ha dit...

La veritat és que no sabia molt bé el que anava a trobar-me en aquesta pel·lícula però al final en vaig eixir satisfet del cine.