dimecres, de novembre 21, 2007

El Viento que Agita la Cebada [The Wind That Shakes the Barley]

El Viento que Agita la Cebada [The Wind That Shakes the Barley] (2006) de Ken Loach

Irlanda (1920): els treballadors s'ofereixen voluntaris per tal de formar una guerrilla per a fer front a les tropes enviades des de Gran Bretaña amb la missió d'evitar l'aposta dels irlandesos per la independència.

Damien es troba enmig de grans dubtes sobre si continuar amb la seua carrera professional com a metge o unir-se al seu germà, Teddy, en una lluita molt perillosa per la llibertat. Les actuacions de les expeditives tropes britàniques l'ajuden a prendre la decisió. Com a persona intel·ligent que pren un camí, la seua coherència el farà cometre actes que d'una altra manera ni es plantejaria realitzar.

Aquesta pel·lícula és la més semblant a Tierra y Libertad (1995) de les pel·lícules de Loach, on podem trobar un conflicte complex que el director i el guionista, Paul Laverty, només arriben a fotografiar superficialment. Com més va avançant la pel·lícula més es va veient com de complex és tot el tema, encara que algú que veja només els 20 primers minuts possiblement diria: 'una altra pel·lícula de Loach defensant els revolucionaris'.

No crec que aquesta cinta aporte res nou a la història del cine. Massa ben realitzada i massa previsible en el seu contingut. 55 sobre 100.

Onzena pel·lícula de 2007.

Pel·lícules 2007

3 comentaris:

Dani Coll ha dit...

Sí. Estic d'acord amb tu Miquel.

La pel.lícula està molt ben realitzada i porta el segell de Loach, però no aporta res de nou ni artísticament, ni ideològicament. El problema irlandès ja està àmpliament tractat a molts films.

Sí és destacable l'aparició de l'actor protagonista, Cillian Murphy, un nou valor irlandès que també el pots veure en una bona pel.lícula : Breakfast in Pluto.

Vagi bé.

Unknown ha dit...

M'apunte aquesta de 'Breakfast on Pluto', no la coneixia.

No sé cap a on va Loach però espere que millore amb la següent pel·lícula 'It's a Free World...'.

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!