dissabte, d’octubre 06, 2007

Waking Life

Waking Life (2001) de Richard Linklater

Els somnis, què són? Un escapament de la realitat o la realitat mateixa?. Waking life segueix el somni d'un home i el seu intent per tal de diferenciar entre la vida conscient i el món dels somnis. Mentre intenta descobrir una manera de despertar-se va trobant-se molta gent en el seu camí. Alguna de la gent que es troba simplement el porten cap a escenes sense sentit, altres intenten respondre preguntes existencials i sobre el misteri de la vida. Durant la pel·lícula l'espectador es transforma en el personatge principal i el somni passa a ser el seu somni. La pregunta és: podem controlar els nostres somnis?. Què ens diuen sobre la nostra vida? I sobre la mort?. La pel·lícula no contesta totes aquestes preguntes però ens inspira per tal que intentem nosaltres mateixos trobar-les.

Aquesta no és una pel·lícula per a anar a veure amb el teu fill de 5 anys un diumenge per la vesprada en un cine de monges, encara que estiga feta amb una tècnica d'animació. Només l'acabes, la pel·lícula demana una segona visió perquè les coses passen tan ràpid que és molt difícil veure-la com una obra en conjunt, encara que els fragments en que la podem dividir són molt interessants un a un. Ja estic buscant un forat en la meua agenda per a poder veure-la una altra vegada.

Richard Linklater i les seues pel·lícules que normalment passen en 24 hores són una aposta quasi segura que et trobaràs una pel·lícula amb la que no perdràs el temps. Aquest director autodidacta va aparéixer en l'escena del cinema independent nord-americà cap a principis dels anys 90 i des d'aleshores no ha deixat de fer pel·lícules.

A part dels valors intrínsecs d'aquesta pel·lícula, només per la seua singularitat valdria la pena veure-la. 7 sobre 10.

Setena pel·lícula de 2007.

Pel·lícules 2007
  1. Joyeux Noël
  2. Bad Santa
  3. Azuloscurocasinegro
  4. Next of kin
  5. Address Unknown
  6. El Arco [Hwal]