diumenge, d’octubre 28, 2007

Flying Spaghetti Monster - FSM - Pastafarisme

Si alguna vegada haguera d'apuntar-me a alguna "religió" m'apuntaria al pastafarisme. Aquesta religió venera el "Flying Spaghetti Monster" i és una paròdia creada per a protestar contra la decisió del Comitè d'Educació de l'Estat de Kansas de permetre que s'ensenye el disseny intel·ligent al mateix nivell que la teoria de l'evolució en les escoles de Kansas.

És una "religió" que ha esdevingut un gran fenomen a Internet, aplegant un gran nombre d'adeptes del "Monstre Espagueti Volador", els quals afirmen que han estat tocats pel seu apèndix fideuenc per tal d'escampar la paraula del seu Mestre fideuenc com a única religió. Fins i tot em sembla recordar d'haver vist que en feien referència a alguna cadena de televisió estatal.

El pare de tot aquest invent és Bobby Henderson, un diplomat en física de la Universitat de l'Estat d'Oregon. La veritat és que el Bobby i tota la gent que ha col·laborat han muntat tota una infraestructura que res té a envejar a d'altres religions. No deixa de ser una manera divertida d'atacar l'absurd de les religions encara que en un principi només fora una reacció al creacionisme.

El més interessant és que només en dos anys d'existència s'ha convertit en una icona de la cultura geek. Fins i tot podeu trobar tota classe d'objectes de menchandising bastant divertits. El lloc més simpàtic on podem trobar el FSM és penjat darrere de la taula de Moss a The IT Crowd.


Enllaç: Church of the Flying Spaghetti Monster