dimecres, d’octubre 24, 2007

A Scanner Darkly

A Scanner Darkly (2006) de Richard Linklater

La pel·lícula conta una història d'identitat i decepció en un futura distopia (utopia negativa) on la gent és constantment monitoritzada mitjançant tecnologia avançada, tot això enmig d'una epidèmia d'addicció a les drogues. Per tal d'acabar-li de donar un toc distintiu, la pel·lícula va ser rodada digitalment i després animada utilitzant un rotoscopi interpolat sobre el metratge original.

Està basada en una novel·la de Phillip K. Dick del mateix títol i escrita l'any 1977. Per altres experiències amb adaptacions de llibres de Dick sabem que el producte final pot no tindre res a veure amb la novel·la original tal com per exemple va passar amb Blade Runner i la novel·la "Do Androids Dream of Electric Sheep?". En aquesta ocasió Linklater volia capturar l'humor i l'exuberància del llibre però deixar fora el que la novel·la té de trist i tràgic.

Sorprén en una pel·lícula de només $8.7 milions (baix pressupost tenint en compte el que es porta per Hollywood) el planter d'estrelles que podem trobar: Keanu Reeves, Winona Ryder, Woody Harrelson, Robert Downey, Jr.; i també la implicació de Steven Soderbergh i George Clooney en la producció executiva.

L'obra és bastant complexa encara que no tant com Waking Life, aquesta és més fàcil de veure malgrat tot el que s'amaga darrere del joc d'identitats dels personatges i tots els conceptes filosòfics que van apareixent al llarg de l'hora i mitja que dura.

Al final la pel·lícula et deixa en un estat de buit i aïllament, tal com li passa al personatge principal interpretat per Keanu Reeves. Un 6.5 sobre 10 per a Linklater, un pèl més baixet que el 7 que li vaig posar a Waking Life.

Huitena pel·lícula de 2007.

Pel·lícules 2007
  1. Joyeux Noël
  2. Bad Santa
  3. Azuloscurocasinegro
  4. Next of kin
  5. Address Unknown
  6. El Arco [Hwal]
  7. Waking Life