dimarts, d’octubre 23, 2007

Karoshi 過労死

Karōshi (過労死 - Massa, treball, mort) és una paraula que significa "mort causada per un excés de treball". Una paraula que només existeix en japonés, encara que està començant a ser exportada a altres països com Corea on s'estan trobant amb el mateix problema.

Hi ha setmanes que quan s'acaben i fas el compte de les hores que has treballat et sorprén que la paraula Karōshi no siga també coneguda en les nostres terres.

Aquesta moda d'ara d'estar sempre disponible amb el mòbil trobe que precisament aconsegueix el contrari del que busca perquè no et permet diferenciar entre el teu horari laboral i el teu horari d'oci o personal.

La meua lluita diària està en intentar ser més productiu en les hores que treballe en lloc de treballar moltes hores amb baixa productivitat. Algun dia ho aconseguiré, vaig fent passes cap a aquest objectiu.

Sempre em quedarà aquest bloc per a torbar-me i perdre de vista un poc la feina.

via: Kirai.NET

4 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Afortunadament no és el meu cas , però conec una pila de possibles víctimes del Karoshi aquest. No coneixia aquest concepte, però crec que de seguida es coneixerà a tot arreu. S'està fent imprescindible.

Carme

Anònim ha dit...

Al Japó són tan fanàtics de la feina, i entre suicidis i infarts, no m'estranya aquesta paraula. Temps al temps i acabarà per arribar aquí al pas que anem. Malgrat tot, impressiona...

Unknown ha dit...

Tinc un parell de companys de feina que només saber de l'existència d'aquesta paraula es van preocupar. Això de l'estrés es queda curt davant la possibilitat de directament morir per excés de treball.

Anònim ha dit...

http://www.travailleravecdescons.com

contre toute idée de karoshi ! radical
NO MORE KAROSHI WITH THIS INCREDIBLE FRENCH BOOK