dimarts, d’octubre 16, 2007

Organitza la Teua Taula per tal de Millorar la Teua Productivitat

Si treballes molt amb l'ordinador potser et preocupes més pel que hi ha dintre d'aquesta eina de treball que en el món real que et rodeja quan estàs treballant. Si deixes que la desorganització s'apodere de la teua taula de treball la teua productivitat es pot veure greument afectada. Per això intentaré donar-te algunes pistes per millorar aquest aspecte.

1.- Llibreta de Notes i Bolígraf. Aquestes són les dues eines més essencials. Pots considerar utilitzar altres eines més sofisticades però res és mes simple i més útil que la parella formada per una llibreta de notes i un bolígraf. Jo utilitze llibretes Moleskine però més per un tema d'estètica que per altra cosa. En tinc una menuda per a notes ràpides i una altra de més gran per a reunions.

2.- Altres Objectes que Siguen Essencials?. Clar que hi ha altres eines que pots considerar essencials però el que s'ha de fer és una llista de les que utilitzes diàriament o almenys una vegada a la setmana. Si hi ha alguna cosa que no has utilitzat en setmanes segurament no serà massa essencial.

3.- Reconsidera Totes les Teues Necessitats. Si un objecte no està en la llista que has fet en el punt 2 planteja't fins i tot la possibilitat de llançar-lo a la brossa.

4.- Només una Safata d'Entrada. Només has de tindre un lloc on han d'anar a parar totes les coses noves que arriben a la teua taula. Hauries de fer una revisió diària per a veure que has posat en aquesta safata, donar eixida a tot i deixar-la buida després de la revisió.

5.- Utilitza el Mínim de Paper. Segurament tens moltes maneres d'emmagatzemar informació en electrònic i cap necessitat de guardar papers. Pensa que si imprimeixes un document de 80 fulls i al mes canvia la versió del document si el vols tornar a tindre en paper segurament hauràs de tornar a imprimir els 80 fulls. Si així i tot encara necessites tindre algunes coses en paper organitzat un sistema de carpetes molt senzill.

6.- Productes d'Oficina. Hi ha que minimitzar també els productes d'oficina que pugues necessitar. Normalment només necessitaràs el bolígraf i la llibreta del punt 1, i potser alguns Post-It. Intenta sempre no quedar-te sense recanvi per aquestos elements mínims.

7.- La Teua Taula. Neteja completament la teua taula, no deixes res més que no siga el teu ordinador i impressora, la safata d'entrada, la llibreta de notes, el telèfon, i potser alguna planta menuda que done un toc de verd. Els productes d'oficina han d'estar en els calaixos i els pocs papers que tingues han d'estar en la safata d'entrada o en un arxivador en un calaix.

8.- Calaixos. Hi ha gent que ompli els calaixos fins a dalt. Revisa els teus calaixos, un darrere de l'altre i llença tot el que no vas a necessitar mai. Manté només les eines essencials, les del punt 2, i dedica un calaix a cada tipus d'objectes. Un calaix per als productes d'oficina, un per als arxivadors i un per als teus gadgets. No poses coses que no tenen res a veure juntes, o no trobaràs res.

9.- Les Parets. No tingues res penjat a les parets, llevat potser d'algun quadre o peça artística d'una mida reduïda. Ja pots anar traient-ho tot.

10.- La Teua Mobilitat i els Teus Gadgets. Portes molts gadgets darrere? Hauries també d'intentar reduir el nombre d'aparells que portes amb tu, considerant quins són realment necessaris. Necessites els carregadors de tots els teus aparells darrere en tot moment? Fes una pensada sobre aquest tema i deixa a casa el que no siga 100% necessari, la teua esquena t'ho agrairà.

Bé, ja t'he deixa't prou coses per tal que penses en l'espai en el que segurament passes més hores al dia.

via: Web Worker Daily

2 comentaris:

Albert Noguera ha dit...

Molt bones aquestes recomanacions Miquel.
Però de la teoria a la pràctica se'n va un poc, ja que si la gent que treballa amb tu utilitza molt de paper, potser que tu també acabes utilitzant-lo molt.

Ens veguem demà.

Unknown ha dit...

Sempre hi ha situacions en les que necessitaràs imprimir alguna cosa però s'ha d'intentar que siga el mínim. D'ací uns anys ens sorprendrem de l'ús que fem ara del paper.