divendres, d’octubre 05, 2007

Nou Maneres de Fer Més Productiu el Teu Ratolí

Tinguem en compte el petit ratolí. Fins i tot el seu nom ens porta a pensar en alguna cosa petita i sense importància. En els anys 80, on la gent s'apanyava amb la línia de comandes, molts deien que el ratolí només seria un element temporal en tot el món de les interfícies d'usuari. I així i tot, si tens un ordinador a casa, segurament et passes més temps amb el ratolí que amb cap persona del teu entorn.

Anem a veure nou maneres de fer més potent el teu ratolí. Segurament no t'hauràs llegit mai les instruccions que venen amb el teu ratolí i per tant alguna d'aquestes recomanacions et sorprendran.

Selecciona Ràpidament Línies de Text i Paràgrafs. Si fem diversos clics en una successió ràpida podem aconseguir diferents efectes en diferents aplicacions. Primer, ves a una pàgina web, posa el cursor dins una paraula, i fes clic amb el botó esquerra del teu ratolí dues vegades en successió ràpida. Això probablement selecciona la paraula completa. Ara, posa el cursor en el mig d'una altra paraula i fes clic tres vegades en successió ràpida. En una pàgina web això selecciona tota la línia en la que et trobes. A continuació, ves a un document, per exemple un document de Microsoft Word, posa el cursor en el mig d'un paràgraf, i fes clic tres vegades en successió ràpida. Això selecciona el paràgraf complet. Si prems Supr després d'aquest triple clic haurà eliminat tot un paràgraf en un tres i no res.

Movent-nos Horitzontalment. Si el teu ratolí té una roda de desplaçament, possiblement no siga només per a desplaçament vertical. Per a molt ratolins amb roda de desplaçament pots prémer la tecla Majus per a desplaçar-te horitzontalment, o anar endavant o endarrere entre pàgines web que estigues veient.

Utilitza la Roda de Desplaçament en les Teues Aplicacions d'Ofimàtica. Molts usuaris que tenen un ratolí amb una roda de desplaçament la utilitzen per a moure's ràpidament amunt i avall mentre utilitzen un navegador, però molt pocs l'utilitzen en aplicacions com processadors de textos o fulls de càlcul. Principalment si fas molts documents grans en Word o Excel hauries de provar a moure't amb la roda de desplaçament dintre d'aquestos documents. És especialment útil si treballes amb fulls de càlcul molt grans.

Augmenta la Mida del Text i dels Gràfics. Tens els ulls cansats al final del dia? Si el teu ratolí té una roda de desplaçament la pots utilitzar fàcilment per tal d'augmentar la mida del text i els gràfics en una pàgina web, en un full de càlcul, o en un document qualsevol. Per tal de provar això ves a una pàgina web, prem la tecla Ctrl i mou la roda de desplaçament del teu ratolí cap a baix. La informació en la pàgina augmentarà la seua mida. Prem la tecla Ctrl i mou la roda de desplaçament cap amunt per a tornar a la mida normal. Aquest truc és molt útil per a quan estàs fent una presentació i la gent no es capaç de veure el que estàs mostrant, o quan estàs mostrant alguna cosa en la pantalla d'un portàtil.

Usuaris de Mac: Desplaçat Entre les Teues Aplicacions. Si ets un usuari de Mac, prem la tecla Command i després la tecla Tab per tal de mostrar les aplicacions que estan corrent. Utilitza la roda de desplaçament per tal de moure't entre les aplicacions. Solta la tecla Command i hauràs arribat a l'aplicació que volies.

Qui Necessita la Roda de Desplaçament?. Sabies que fent clic en la roda de desplaçament del teu ratolí pots arribar a una interfície completament diferent?. Per tal de provar això ves a una pàgina web, posa el cursor en el mig de la pàgina i aleshores prem la roda de desplaçament. El teu cursos canviarà de forma, i podràs moure't verticalment i horitzontalment només movent el ratolí. Fes clic una altra vegada a la roda, o a un dels botons del ratolí, per tal de tornar al mode normal. Això també funciona en les teues aplicacions d'ofimàtica.

Obre una Nova Pestanya en un Navegador amb Pestanyes. Si utilitzen un navegador amb pestanyes, fes clic en la roda de desplaçament una vegada per tal d'obrir un enllaç en una nova pestanya.

Utilitza Mouse Gestures en Firefox. Si vols esdevenir realment un usuari avançat del teu ratolí, et recomane que utilitzes l'extensió de Firefox Mouse Gestures. Et permet executar comandes habitual com anar endavant/endarrere, tancar una pestanya, obrir-ne una de nova, i només amb un gest del ratolí fet sobre la pàgina web en la que estigues, sense necessitat d'anar a la barra de ferramentes o al teclat. Jo fa molt de temps que utilitze aquesta extensio i estic molt content.

Actualitza't a un Ratolí Millor. Com ja vaig fer jo fa un temps amb l'adquisició d'un Logitech VX Revolution. També podries mirar un Logitech MX Revolution o fins i tot el Ferrari dels ratolins, un Logitech MX Air.

Hi ha moltes més coses que es poden fer amb el ratolí i tot dependrà també del software que et proporcione el fabricant.

via: Web Worker Daily