divendres, de febrer 29, 2008

La Llista dels 555

Si has vist tant de cinema i séries nord-americanes com jo he vist te n'hauràs adonat que sempre que eix un número de telèfon, ja siga perquè el diu un dels actors o apareix escrit en algun lloc, aquest número comença per 555, o siga 555 i quatre números més.

Doncs ara hi ha una llista d'aquestos números 555 que conté una gran part dels utilitzats en séries i pel·lícules, llista que s'ha anat creant amb la col·laboració de més de 600 persones. Així que li pots fer una ullada si tens curiositat per comprovar si en alguna de les teues obres favorites hi ha algun d'aquestos números.

A mi m'han cridat l'atenció aquestos:

  • 555-7222 The Last Seduction
  • 555-7583 Blade Runner
  • 555-1534 Fight Club
  • 555-2368 Memento
  • 555-4043 Northern Exposure

Tot això ve de que als anys '70 se n'adonaren que només apareixia un número de telèfon que podia ser real en la TV els espectadors començaven a cridar, així que es va prendre aquesta mena d'acord d'utilitzar només número ficticis començats per 555, encara que als Estats Units sí que hi ha alguns números reals que comencen per aquestes tres xifres.

via: A Welsh View

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Podries afegir el blog: www.blocjovecalp.blogspot.com

De Calp, de la Marina ;)

Salut!

Una ha dit...

Siempre me intrigó este número compartido siempre en series y películas, hasta que por la radio explicaron la historia.Curiosidades del mundo actual.

Una ha dit...

Ya veo que ganó la serie Dexter,a mí me gusta mucho,la de Cinco Hermanos ha vuelto en su 2ª temporada con muchas historias interesantes y Anatomia sigue sorprendiendo .La de la madre vendedora de marihuana la ví en los primeros capítulos,me gustan tantas que es imposible seguirlas . Big Love,L,El séquito,Los Tudor,Perdidos todas se me han quedado pendientes antes o después.Un saludo.

Anònim ha dit...

Poca feina que te la gent. Seria curiós saber quantes trucades al any es fan a aquest números.

Unknown ha dit...

@anònim, ja tindràs notícies d'un planeta(bloc de blocs) que estem fent amb els blocs de la comarca.

@camino incierto, moltes séries i poc de temps. Hi ha que fer una tria i concentrar-se en les que més t'agraden, sinó estàs perdut.

@albert_stk, entre 600 persones no deu de ser molta feina recollir aquestos números. Feina la que ha fet el que ha muntat la web i ho ha coordinat. :-)