dimarts, de març 04, 2008

El Vaixell de Genseric

El vaixell de Genseric. Ferran Garcia-Oliver. Proa.
ISBN 978-84-8437-974-4. Català.

És agradable llegir llibres de gent tan propera geogràficament i no estar sempre llegint l'últim llibre de l'escriptor anglés o francés de moda. Hi ha un no se què en eixa proximitat d'algú que passa molt del seu temps a 30 km d'on tu vius, i si a més no és una obra de ficció sinó un dietari encara més.

Ferran Garcia-Oliver és sobretot un lletraferit. Li agrada tot allò que té a veure amb les lletres i a més sap escriure i arribar al lector. En aquest cas tria fragments de la seua vida, en algunes ocasions són temes molt personals, en altres tracta temes dels que qualsevol que llija diaris o mire la televisió en podria tindre una opinió.

Escrivint sobre aquest llibre en un mitjà com un bloc no puc deixar de comparar aquest dietari amb una mena de bloc encara que d'una qualitat d'escriptura molt superior a la mitjana que ens trobem en els blocs. És una espècie de bloc però sense dates i a més no te'l van donant poc a poc sinó que tu mateix et pots anar fent el teu tempo de lectura. Potser algun dia Ferran Garcia-Oliver decidisca fer-ne una versió en bloc, igual que acaben de fer amb el llibre de Josep Pla 'El quadern gris'.

Llibre de lectura molt recomanada.

Entrada relacionada: Diarisme dels bons: Ferran Garcia-Oliver: "El vaixell de Genseric"