diumenge, de febrer 24, 2008

Putxero

INGREDIENTS

  • Cigrons
  • Nap
  • Napicol
  • Xirivia
  • Penques
  • Col
  • Carlota
  • Creïlla
  • Ous
  • Corder
  • Porc
  • Vedella
  • Gallina
Del corder sol triar-se la punta de pit, el coll i la garreta.
Del porc, la cansalada, el corpet, el patonet i el garró.
De la vedella, garreta i costella, i un tros de carn tendra sense os.
De la gallina, normalment se'n posa mitja.
Carn picada de vedella i porc per a fer pilotes.

COM ES FA?
Els ingredients es posen tots a l'hora, excepte les creïlles i les pilotes, dins d'una cassola ampla, i es couen amb gran quantitat d'aigua durant almenys dues hores. Preparem les pilotes amb una mescla de carns de vedella i porc, pa remullat, pinyons, ratlladura de llima, ous i sal. En alguns llocs s'afegeixen espècies com el pebre negre o la canella. Una hora després, afegim les creïlles i les pilotes. Quan està ja cuit ho llevem del foc, i colem el caldo per preparar una sopa, bé d'arròs o de fideus i en algunes cases es servirà només un consomé, amb trossets de pa torrat. Les carns i les verdures se serveixen en safates com a segon plat.

Via: La Marina Alta - Menjars (2005). Editat per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta.

2 comentaris:

Caterina Cortès ha dit...

Quina bona pinta!!! I més ara que és l'hora de dinar. Quina gana...
Ah, Miquel. Deixo el bloc anterior. A partir d'ara em trobaràs aquí:
http://caterinacortes.wordpress.com
Ens lleguim! ;)

msolde ha dit...

Estava molt bo el putxero.
@Caterina, ja et tinc localitzada a la nova adreça.