- 2 garbes de bledes
- 300 gr de gambeta de riu
- Oli d'oliva
- Alls
- Una tomaqueta
- Caldet de peix
- Un vitet (pebre picant)
- Pebre roig
COM ES FA?
Prèviament llaveu la bleda i feu-la a trossets. Col·loqueu la cassola al foc amb una quantitat d'oli que cubrisca el fons de la cassola, afegiu la gamba i fregiu-la. Poseu una tomaqueta a trossets, caldo de peix i menegeu, i després uns allets trossejadets i un vitet, o més, segons el gust de cadascú. Una vegada tot fregit, incorporeu la bleda i ho deixeu fins que aquesta estiga cuita, també afegiu pebre roig. Per últim proveu-la de sal, i si cal li'n poseu més.
Via: La Marina Alta - Menjars (2005). Editat per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta.
Entrades relacionades:
4 comentaris:
Està molt bé això de les receptes! Jo me vaig apuntar la de l'arròs. A veure si un dia el faig! :D
A veure si en puc anar publicant més. La premissa és que haig de fer el plat abans de publicar-lo, un poc com amb les pel·licules i els llibres.
Si algú em convida a aquest plat jo em cruspeixo les gambes i ell-a les bledes.
Amb les gambetes de riu aquestes no crec que aconseguirem fer un gran menjar. En realitat l'ingredient principal del plat em sembla que són les bledes i les gambes només afegeixen el toc de sabor.
Publica un comentari a l'entrada