dimecres, de febrer 20, 2008

Què és el que més molesta a l'oficina?

L'empresa nord-americana de treball Randstat va demanar Harris Interactive que fera una enquesta sobre els hàbits que més molesten entre companys d'oficina. Al final es va arribar a un rànquing dels 7 principals hàbits que no deurien de donar-se per tal de tindre una convivència pacifica entre companys de feina.

1.- La xerradeta interna. El que el americans diuen 'gossip' i els castellans 'cotilleo'. (60%)
2.- La falta de gestió del temps, incloent fer coses personals i jugar amb Internet. (54%)
3.- Brutícia en les zones comunes, com per exemple la zona de fer el café. (45%)
4.- Olors forts, com perfums i menjar. (42%)
5.- Sorolls forts, com altaveus, telèfons, tons de veu alts... (41%)
6.- Utilització excessiva de mòbil i PDAs durant les reunions. (28%)
7.- Mala utilització del correu electrònic corporatiu. (21%)

Els resums de la vida d'altra gent de l'oficina no solen ser massa interessant, sobretot a primera hora del matí. Dedicar-se a passar-se fotos d'esdeveniments col·lectius tampoc és massa productiu. Deixar restes de menjar d'un dia per l'altre prop d'on pots necessitar fer-te un café o escalfar el teu menjar no és massa higiènic. Treure el menjar just mitja hora abans que la resta dels teus companys vagen a eixir per a dinar no sembla massa solidari, sobretot si amb els aromes que solta ets capaç d'identificar cadascun dels ingredients del plat. El teu telèfon mòbil hauria d'estar en silenci sempre que estàs en llocs comuns, d'això em podríem aprendre dels japonesos. Si estàs en una reunió, estigues per la reunió i no agafes el mòbil. Ja et tornaran a cridar o et deixaran un missatge a la bústia. I l'últim, però el no menys important, utilitza el correu corporatiu només per a coses de la feina. Si vols enviar coses que no tenen res a veure amb la feina utilitza els correus personals tipus @gmail.com, @hotmail o @yahoo, si no en tens donat d'alta en un compte d'aquestos que és debades.

Tots podem fer en algun moment alguna cosa que no contribueixca massa a la convivència, però almenys si en som conscients la propera vegada intentarem evitar-ho pel bé comú.

I tu com ho tens a la teua oficina?

via: Mi carrera laboral en informática & tecnología

3 comentaris:

Caterina Cortès ha dit...

En general no em queixo de la meva feina llevat de coses puntuals, com ara que un (una més concretament) sempre parli quan hi ha més feina i sembla que no se n'adoni! Molesta molt. Tot a la vida cansa i certes persones també. Sempre hi ha el típic que va de gracioset que al principi de coneixer-lo rius però que quan ja fa anys que et conta el mateix acudit, quan més lluny d'ell millor. I una cosa que sí em molesta és el mal humor de la gent. Val, ens veiem cada dia i un no pot estar sempre content però, cal que ho paguem la resta? Quina culpa en tinc jo? (Al final em molesten més coses de les que pensava!)

Marketing Cultural Heritage Class ha dit...

A mi em posa dels nervis que la meva fantàstica companya de despatx (no és ironia) no pari de fer exclamacions en francès com per ella mateixa... Si només ha viscut un anyet a París!

Unknown ha dit...

Em pense que aquest tema donaria per a que tot el món que escriu un bloc fera el seu post particular.