- 1 kg de col
- 1/2 api
- 2 carabassetes
- 1 porro gran
- 4 naps xicotets
- 1/2 pebrera roja
- 600 gr. de carlota
- 1 ceba
- 500 gr. de cigrons
- 6 cuixes de pollastre
- 6 pitets de corder sense greix
- 6 xulles de corder
- 800 gr. de sèmola de cous cous de gra mitjà
- 4 claus
- Pebre roig de gaiena
- 1 pastilla de brou de pollastre
- Espècies de cous cous
- Pebre dolç
- Pebre negre
- Sal
COM ES FA?
Posa aigua al foc amb sal, la pastilla de pollastre i la ceba amb els claus punxats. Posar també en el brou pebre negre, pebre roig i les espècies de cous cous. Netejar la carn, salar-la i anar fregint-la un poquet i anar posant-la al perol. Tallar la verdura a trossets, sofregir-la i anar afegint-la a la carn que ja bull. Deixar bullir a foc mitjà durant una hora. Per a fer la sèmola posar la mateixa quantitat d'aigua que de cous cous a bullir amb oli, sal i un poquet d'espècies de cous cous. Posar la sèmola en un recipient i ofegar-la amb l'aigua. Tapar durant 5 minuts. Posar un poquet de mantega i amb les mans soltar la sèmola. Per a fer el brou picant agafar brou del perol i posar una culleradeta de gaiena.
Aquesta recepta és d'una amiga que va viure molts anys a Algèria. Hi ha moltes més maneres de fer el cous cous, quasi tantes com de fer la paella.
Entrades relacionades:
4 comentaris:
Aquesta recepta sí que m'interessa! Gràcies! Me l'apunto
Quina bona cara que fa.
Jo també me l'apunto/me l'apunte, com tota la resta de receptes que has anat penjant al teu bloc.
Gràcies!
Això que veieu en la foto ens ho vam menjar 8 persones... i algú va repetir i tot. Estava boníssim.
Jo també estic utilitzant el bloc per a tindre a mà les receptes que vaig posant.
La meva maledicció es que mai he pogut fer aquest plat correctament tot i la seva senzillesa i la meva experiència culinariahn.
A la meva dona li queda molt bo en canvi.
Publica un comentari a l'entrada