dimecres, de gener 23, 2008

Cous Cous

INGREDIENTS

  • 1 kg de col
  • 1/2 api
  • 2 carabassetes
  • 1 porro gran
  • 4 naps xicotets
  • 1/2 pebrera roja
  • 600 gr. de carlota
  • 1 ceba
  • 500 gr. de cigrons
  • 6 cuixes de pollastre
  • 6 pitets de corder sense greix
  • 6 xulles de corder
  • 800 gr. de sèmola de cous cous de gra mitjà
  • 4 claus
  • Pebre roig de gaiena
  • 1 pastilla de brou de pollastre
  • Espècies de cous cous
  • Pebre dolç
  • Pebre negre
  • Sal

COM ES FA?
Posa aigua al foc amb sal, la pastilla de pollastre i la ceba amb els claus punxats. Posar també en el brou pebre negre, pebre roig i les espècies de cous cous. Netejar la carn, salar-la i anar fregint-la un poquet i anar posant-la al perol. Tallar la verdura a trossets, sofregir-la i anar afegint-la a la carn que ja bull. Deixar bullir a foc mitjà durant una hora. Per a fer la sèmola posar la mateixa quantitat d'aigua que de cous cous a bullir amb oli, sal i un poquet d'espècies de cous cous. Posar la sèmola en un recipient i ofegar-la amb l'aigua. Tapar durant 5 minuts. Posar un poquet de mantega i amb les mans soltar la sèmola. Per a fer el brou picant agafar brou del perol i posar una culleradeta de gaiena.

Aquesta recepta és d'una amiga que va viure molts anys a Algèria. Hi ha moltes més maneres de fer el cous cous, quasi tantes com de fer la paella.

Entrades relacionades:

4 comentaris:

Caterina Cortès ha dit...

Aquesta recepta sí que m'interessa! Gràcies! Me l'apunto

miq ha dit...

Quina bona cara que fa.
Jo també me l'apunto/me l'apunte, com tota la resta de receptes que has anat penjant al teu bloc.

Gràcies!

Unknown ha dit...

Això que veieu en la foto ens ho vam menjar 8 persones... i algú va repetir i tot. Estava boníssim.

Jo també estic utilitzant el bloc per a tindre a mà les receptes que vaig posant.

Jordi Gonzalez ha dit...

La meva maledicció es que mai he pogut fer aquest plat correctament tot i la seva senzillesa i la meva experiència culinariahn.
A la meva dona li queda molt bo en canvi.