dijous, de gener 31, 2008

aNobii - Llistes de Llibres

Fa un parell de mesos i gràcies als blocs de pjorge i codonyades vaig trobar una xarxa social dels amants de la lectura anomenada anobii. En aquesta xarxa podem publicar els nostres llibres i anar indicant l'estat de lectura en que es troben: per començar, acabat, llegint, abandonat, referència.

La manera de buscar els llibres és molt senzilla mitjançant el ISBN de 10 o de 13 caràcters, i si no trobem un llibre sempre podem omplir la fitxa de sol·licitud d'alta i ells s'encarregaran de validar aquesta petició i donar-lo d'alta. 'he demanat un parell d'altes i ha funcionat perfectament. Actualment hi ha 3.974.445 llibres en la plataforma.

Totes aquestes referències es poden compartir amb altres usuaris de la plataforma i fins i tot públicament amb una url que identifica per al món exterior la teua prestatgeria. Ací es pot veure un resum de les teues activitats lectores, quins autors has llegit més, si estàs apuntat a algun dels molts grups d'usuaris que hi ha en la plataforma i fins i tot hi ha un feed rss que informa dels nous llibres que va afegint l'usuari.

El més important és que et pot ajudar en l'elecció del proper llibre que vas a llegir perquè pots mirar el que està llegint altra gent que comparteixca gustos literaris amb tu. I per a acabar d'arreglar-ho tot està en català, encara que li falten algunes parts per traduir. Tot un punt al seu favor si pensem que el lloc web està fet des de Hong Kong.

Tot plegat té moltes més altres funcionalitats que pots anar descobrint amb l'ús. T'animes a apuntar-te?

7 comentaris:

Jordi Gonzalez ha dit...

M'he afegit com a contaboy. El que passa es que també m'he canviat com a Jordi Gonzalez.

No et trobo ni de conya.

Jordi Gonzalez ha dit...

Molt interesant. El problema és que no es compatibles amb la base de dades on estava emmagatzemants els llibres de casa (no hi ha manera que em llegeixi el html).
Miraré d'anar-la fent crèixer.

Marketing Cultural Heritage Class ha dit...

Ho mirarem....

Unknown ha dit...

El Jordi d'ha donat d'alta en anobii. Animeu-se la resta.

Jordi, si l'aplicació en que tens els llibres et deixa exportar una columna amb els ISBN no has de fer res més. Després enganxes aquestos ISBN en el quadre de text i anobii s'encarregarà de donar d'alta aquestos llibres en la teua prestatgeria.

Jordi Gonzalez ha dit...

He liat a la MªTeresa, la trobareu com a Camino Incierto

Caterina Cortès ha dit...

Fantàstica la web d'anobii! La desconeixia totalment. És genial per dur un ordre de les lectures. Ens veim aquí i allà hehe ;)

Unknown ha dit...

Si algú s'apunta a aNobii després de veure aquesta entrada que pose en un comentari el seu nick a aNobii per a que el puguem trobar.
Gràcies.