dimecres, de desembre 26, 2007

Vietnam - Hanoi - Dies 12 i 13

DIA 12
Trasllat de Huế a Hanoi. Ja era dissabte 13 de maig.

Tocava viatge en avió des de Huế a Hanoi. L'aeroport de Huế semblava una parada d'autobusos gran on només arriben avions des de Ho Chi Minh City i Hanoi, i en arribar se'n tornen una altra vegada. En realitat no hi ha cap avió que faça nit a aquest aeroport, sembla simplement un aeroport fet per a que el turistes de platja arriben al resorts que comencen a eixir com a bolets a la costa propera a Danang i Huế. Sortírem de Huế amb una pluja intensa i dos barrets vietnamites que ens regalà el xòfer.

El viatge molt correcte com l'anterior vol domèstic i a mitja vesprada estàvem a Hanoi. Hanoi anava a ser la nostra base d'operacions per als propers 10 dies que ens quedaven a Vietnam. L'hotel a Hanoi estava bastant bé i prop del centre sense ser al centre. Estàvem molt a prop d'un centre de convencions molt actiu on vàrem veure que es celebraven tota classe d'actes durant el temps de la nostra estada.

DIA 13
Visita al barri de comerços de Hanoi. Ja era diumenge 14 de maig.
De ben matinet, com durant tot el viatge, eixirem de l'hotel i ens disposàrem a fer una passejada a peu pel barri on estan tots els comerços de Hanoi. Començàrem just en el temple Ngoc Son que està en l'illa de dins del llac Hoan Kiem. Creuàrem dues vegades el pont Huc amb la seua barana de color roig.


Després passàrem per davant del Teatre de Marionetes d'Aigua al que aniríem uns dies després. Continuant amb el trajecte primer ens va tocar el carrer dels sabaters, després el carrer dels picapedrers, el de les joieries, el de les tendes de roba, i de quan en quan algun temple amagat entre el munt de tendetes que ocupaven tot l'espai del carrer que podien. Les voreres que no estaven ocupades per les paradetes de menjar o les tendes, ho estaven per les motos aparcades.

Més endavant ens trobàrem amb les tendes xineses que venen diners falsos per tal de cremar-los en les cerimònies budistes. Caminant més ens trobàrem el carrer del ferrers, el de les tendes de tovalles, i el dels herbolaris, el carrer estava ple de tota classe d'aromes. Més endavant hi havia també venedors de miralls, i també d'altars i estàtues budistes. En realitat els carrers conservaven el nom original de l'activitat que es desenvolupava en ells però ara ja es podia veure un poc de barreja d'activitats. Al final anàrem a parar a la Catedral neogòtica de Sant Josep.


Després de quasi tres hores caminant tocava fer un descans i trobàrem un lloc molt agradable just davant la catedral, el Moca Café. Hi havia gent amb els portàtils utilitzant la connexió inalàmbrica que tenia el lloc i el menjar estava molt bé per tal de fugir un poc de la rutina del menjar vietnamita. No seria l'última vegada que ens paràrem en aquest lloc.

Després de dinar i descansar un poc al café, és a dir cap a les 2, ens en tornàrem poc a poc cap a l'hotel. A poqueta nit eixirem per tal d'anar a sopar a un restaurant italià i veiérem tota l'activitat nocturna que hi havia pels voltants del llac Hoan Kiem. I a descansar que l'endemà ens en anàvem ben matinet cap a la baia de Halong.

Entrades relacionades: