dissabte, de març 29, 2008

de Dam

de Dam és una plaça a Amsterdam, la capital dels Països Baixos. Coneguda pels seus edificis singulars i pels freqüents esdeveniments que hi tenen lloc, és la més coneguda de les places d'Amsterdam i un dels llocs més coneguts de la ciutat.

Aquesta plaça està situada a uns 750 metres al sud del principal nexe de comunicacions a Amsterdam, Centraal Station. Aquestos 750 metres seran un dels trajectes més repetits pels visitants de la ciutat. És quasi rectangular amb 200 metres d'oest a est i 100 metres de nord a sud. Uneix els carrers Damrak i Rokin, que recorren el llit original del riu Amstel, des de Centraal Station fins a Muntplein. També és on acaben molts altres carrers importants de la ciutat com Nieuwendijk, Kalverstraat i Damstraat. Molt a prop, cap al nord-est, podeu trobar el conegut districte roig.

Si us poseu al centre de la plaça podreu anar veient: el Palau Reial, antic ajuntament de la ciutat; la Nieuwe Kerk (Església Nova), església gòtica del segle XV; els museu de cera de Madame Tussaud; el pilar de pedra del monument a les víctimes de la Segona Guerra Mundial i els grans magatzems De Bijenkorf, una espècie de Harrods o Les Galeries Lafayette. Tot això ha fet que la plaça siga un punt de referència de la ciutat. En qualsevol moment del dia veureu unes quantes persones en aquesta plaça intentar orientar-se amb un plànol.

No crec que ningú haja estat a Amsterdam sense passar per de Dam.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ben cert Miquel. Encara que Amsterdam és, a més a més, un seguit de llocs deliciosos quasi incomptable. Que podriem estendre en certa manera a tots el Païsoso Baixos. Una visita molt recomanable.

Anònim ha dit...

Des de dia 29 de març que no escrius al blog... On ets? :(

Anònim ha dit...

Tindré en comtpe la teva recomanació! ;D