dimarts, d’agost 28, 2007

Canvis en la plantilla d'aquest bloc

Hui m'he decidit a canviar la vella plantilla que utilitzava en aquest bloc per una de més actual que m'ha vingut donada per la migració que he fet del vell sistema de plantilles de Blogger al nou.

Ara el bloc està compartimentat en widgets i tu vas configurant cada widget per separat i disposant-los com vols dins de la plantilla del bloc. La veritat que és molt més còmode però trobe que així es perd un poc de llibertat a l'hora d'editar el HTML. Ja aniré veient-ho quan haja de fer canvis.

La plantilla es diu TicTac Blue i a la columna de la dreta només he afegit un widget de perfil, un d'arxiu i un altre amb les etiquetes.

Fins i tot ara es pot posar una imatge en la capçalera però he fet algunes proves i de moment només he deixat el text perquè s'hauria de treballar un poc amb la imatge per tal que quedara bé.

dilluns, d’agost 27, 2007

Primera nieve en el monte Fuji


Primera nieve en el monte Fuji. Yasunari Kawabata.
Belacqva. ISBN: 978-84-96694-10-1. Castellà.

Un llibre que vaig llegir durant el viatge del mes de maig a Vietnam. Em servia per tal de desconnectar un poc de l'ambient de Vietnam. Un llibre molt subtil amb una incidència considerable en els valors estètics. Moltes coses se li escapen al lector occidental però altres les pots entendre encara que no tingues coneixement de la cultura japonesa.

Los relatos que presentamos son a la vez una ventana al muy específico mundo doméstico de la posguerra japonesa y una reflexión, destilada al máximo, sobre los sentimientos y las contradicciones humanas, sobre el ser y la memoria, sobre las incógnitas de la belleza y del silencio.

Tercer llibre de 2007

Llibres 2007
  1. Dublineses
  2. Esmond en la India

diumenge, d’agost 26, 2007

Azuloscurocasinegro

Azuloscurocasinegro (2006). Daniel Sánchez Arévalo.

Una pel·lícula que a mi m'ha semblat que va sobre la renúncia. El personatge de Quim Gutiérrez renuncia als seus somnis per quedar-se amb son pare en un ambient opressiu. Mentre, el seu germà viu la vida sense cap preocupació.

Els personatges agafats un a un es nota que estan molt treballats. El que em sembla més artificial és el de la veïna de l'edifici on és porter el protagonista.

De les millors coses que s'han fet en cinema espanyol en molt de temps. La interpretació de Quim Gutiérrez és de 10.


Pel·lícules 2007
  1. Joyeux Noël
  2. Bad Santa

dissabte, d’agost 25, 2007

Esmond en la India



Esmond en la India. Ruth Prawer Jhabvala.
Punto de Lectura. ISBN: 978-84-663-6959-6. Castellà.

Un llibre que aprofita el marc de la recent adquirida independència de La Índia el 1947 per a situar els pensaments d'una jove que acaba de tornar d'estudiar a Anglaterra. Hi ha personatges que somien el que volen ser, altres que viuen amb resignació el que són i encara d'altres que tenen remordiments per no haver estat valents en el moment que tocava. També s'incideix molt en l'antagonisme entre sacrificar-se pel poble o tindre més en compte els interessos personals, els idealistes i els materialistes.

Har Dayal se acordó de Ram Nath en Cambridge: brillante, más prometedor que nadie, la estrella más replandeciente de la India; todos lo pensaban. Y Har Dayal su admirador más humilde, que no hubiera soñado nunca en comparársele. Y sin embargo todo había resultado muy distinto.

Segon llibre de 2007

Llibres 2007
  1. Dublineses