dilluns, d’octubre 22, 2007

Vietnam - My Son - Dia 09

DIA 09

Visita a les ruïnes del Santuari de My Son. Ja era dijous 10 de maig.

Tocava excursió a veure unes ruïnes pròximes a Ho Ian. El camí d'anada l'anàvem a fer en autobús i el de tornada en barca. L'excursió la vàrem contractar al mateix hotel on estàvem quedant-nos i per $7 cadascú ens portaven a les ruïnes, ens feien una visita guiada, ens donaven de dinar i ens tornaven en barca al poble.


Aquestes ruïnes són un agre record de la destrucció que va portar la Guerra de Vietnam. My Son era un centre per a l'espiritualitat i per a l'oració durant el mandat del Regne Champa. El Santuari de My Son, on es pot veure la grandesa de l'arquitectura Cham, era un ampli complex de monuments religiosos on podíem trobar originalment més de 70 estructures diferents. Només 25 d'aquestes estructures sobreviuen hui. El constructors de My Son van ser els nobles del Regne Champa influenciats per l'espiritualitat de l'Índia.


My Son va ser una vegada un veritable bosc de torres, moltes de les quals varen ser destruïdes pel temps i la guerra. Aquest lloc únic en el món mostra un estat de conservació lamentable, i necessita ajudes per a la seua conservació de manera urgent. Des de l'any 2002 la UNESCO està fent esforços per tal de conservar les estructures que queden en peu. Precisament durant la nostra visita vàrem veure com uns arqueòlegs italians estaven treballant sobre el terreny.

La tornada va ser en barca pel riu, on ens varen donar un dinar lleuger només pujar. Va ser un viatge tranquil comparat amb la sempre aventura d'anar en un autobús per les carreteres de Vietnam.


Abans d'arribar a Ho Ian vàrem passar per una illa propera on hi havia tota una indústria de gravats en fusta. Ningú dels que anàvem al grup va comprar res, malgrat que fins i tot s'oferien a enviar-t'ho a casa per missatgeria.



A l'endemà ens tocava desplaçament per carretera fins a Hue.

Entrades relacionades:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Viatjar ben asseguda davant de l'ordinador! Molt bé! Gràcies.

Carme

Anònim ha dit...

Les fotos són precioses! Són fetes teves???

Unknown ha dit...

Les fotos les vaig fer amb una càmera compacta, una Nikon Coolpix P1. Estic bastant content d'aquest càmera.
La veritat és que no sé massa de fotografia però des de que em vaig comprar aquesta càmera n'estic aprenent.
Més fotos a
http://www.flickr.com/gp/30102742@N00/U09w23