dimarts, d’octubre 30, 2007

A Long Way Down

A Long Way Down. Nick Hornby.
Penguin Books. ISBN 978-0-141-02577-1. Anglés.

El llibre és una comèdia amarga, que gira al voltant de temes com el suïcidi, l'angúnia vital, la depressió i la promiscuïtat.

La història està escrita en primera persona dels del punt de vista dels quatre personatges principals, Martin, Maureen, Jess i JJ. Aquestos quatre estranys es troben al sostre d'un gratacels a Londres la Nit de Cap d'Any, quan tots ells tenen la intenció de suïcidar-se. Els seus plans de morir en solitud es malmeten quan tots es troben. La novel·la va contant les desventures de tots quatre quan decideixen baixar del sostre i donar-se un temps per tal de reflexionar.

Aquesta novel·la ha estat un èxit de vendes en el món anglosaxó perquè és una espècie de recull de tots el punts forts que Nick Hornby havia mostrat en les seues novel·les anteriors: diàlegs intel·ligents, narració amb una veu que no és la de l'autor, referències literàries i musicals que bordegen el desconegut però no arriben a ser del tot estranyes,...

Tal com ja va passar amb High Fidelity, sembla que s'està preparant una adaptació d'aquesta novel·la al cinema. En principi Johnny Depp va comprar els drets del llibre fins i tot abans que es publicara i va contractar el mateix guionista que va adaptar High Fidelity a la pantalla per que començara a treballar amb aquesta nova adaptació.

De totes maneres a mi em va agradar molt més High Fidelity, amb el seu personatge Rob Fleming i les seues aventures amb les dones de la seua vida. Si voleu llegir per primera vegada un llibre de Nick Hornby sense cap dubte comenceu per High Fidelity.

No he trobat cap edició en català encara, però el podeu trobar en castellà a Anagrama amb el títol de 'En Picado'.

Huité llibre de 2007

Llibres 2007
  1. Dublineses
  2. Esmond en la India
  3. Primera nieve en el monte Fuji
  4. Kafka on the Shore
  5. Jpod
  6. Estados fallidos - El abuso de poder y el ataque a la democracia
  7. Breve historia de Japón

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em fa ganes trobar el llibre i llegir-lo! Llàstima que no estigui en català...
El de Woody Allen el vaig llegir fa un temps i la pel·lícula l'he vista un quants cops, la darrera vegada fa prop d'un mes, ja que va sortir en dvd i me la vaig compara. "Stardust Memories" és una de les que més m'ha agradat d'Allen. Esper que a tu també. Ja ens diràs el què ;)

Unknown ha dit...

Si vols llegir un llibre de Nick Hornby en català prova amb Alta fidelitat en Columna.

Respecte a Stardust Memories(Recuerdos) es un llibre que tenia voltant per 'La Pila de Llibres per Llegir' fa temps i ara l'he agafat. La intenció és llegir-lo i tornar a veure la pel·lícula després. Ja us diré el què... :-)