diumenge, d’octubre 14, 2007

Excursió a la Cava Arquejada des del Monestir d'Agres

Hui hem anat a fer una visita al poble d'Agres (El Comtat) per tal de pujar des del Monestir fins al Refugi del Montcabrer i veure la Cava Arquejada, passant per un fragment del PR. V-27 que va d'Agres a Cocentaina i després baixant per una pista forestal de nou a Agres.

Hem eixit de casa a les 08.00 h i després de passar per Villalonga per tal de trobar-nos amb uns amics hem fet camí cap a Agres. Hi ha 85 km des d'Ondara, i a les 09.50 h ja estàvem en el Monestir d'Agres preparats per a pujar fins el Refugi del Montcabrer, amb un desnivell de prop de 500 metres.

Monestir d'Agres

Després d'una hora i deu minuts d'anar pujant entre un bosc de pins molt bonic, i amb un desnivell bastant acceptable, hem arribat al Refugi del Montcabrer on hem esmorzat. Als cartells del PR posa que hi ha 3.1 km i que pots continuar fins arribar a Cocentaina en 6.9 km més.

Refugi del Montcabrer

A continuació hem anat a visitar la Cava Gran o Cava Arquejada, situada al sud-oest del refugi a uns 1.200 metres d'altitud. És un edifici d'alt valor per la seua tipologia i possibilitat de conservació, qualitats a les que hi ha que sumar el seu fàcil accés prop d'una ruta excursionista. La seua gran capacitat d'emmagatzemament dóna fe de la importància del comerç de la neu en la Mariola, especialment durant els segles XVII i XVIII. Va estar en plena explotació comercial fins l'any 1906 i utilitzada esporàdicament fins els anys 30.

Cava Arquejada


Detall Cava Arquejada

També hem anat a visitar una cava més menuda que hi ha molt a prop del refugi i que es diu la Cava de l'Habitació.

Cava de l'Habitació

Per tal de baixar una altra vegada cap a Agres hem agafat una pista forestal que eix del costat del refugi. La distància que hem fet ha sigut major que la de pujada però ha estat una baixada molt còmoda comparada amb la possibilitat de baixar per on havíem pujat amb les pedres mullades. De baixada hem tingut unes bones vistes del poble d'Agres.

Agres

Cap a les 13.30 h ja estàvem de nou a l'aparcament del monestir preparats per a tornar a casa després d'uns 10 km de caminada. Un agradable matí de diumenge.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

hOLA Miquel,
gràcies per la visita i per les paraules elogioses.Jo també he trobat molt interessant el teu blog. Enhorabona!
Salut
Enric

Anònim ha dit...

Quines fotos més maques. Fan ganes de caminar-hi una estona i respirar l'aire pur i net, lluny de contaminacions i renous...

Unknown ha dit...

Les cames també s'ho noten això de caminar 10 km i 3 cara cap amunt. Tot siga per fer una mica d'exercici i veure llocs bonics.